Klanten vertellen

General Manager (en 50 plusser)

Marleen heeft mij in het afgelopen jaar geholpen met een vinden van een passende uitdaging. Als 50-plusser met een rijke ervaring in commercieel en general management is dat niet gemakkelijk. Je wordt gezien als eigenwijs, duur, niet flexibel en niet meer in de kracht van je leven. Recruiters zoeken immers altijd kandidaten die klaar en toe zijn voor hun next step.

Marleen heeft mij geleerd deze vooroordelen om te draaien en te gebruiken. Haar brede kennis en ervaring maakt, dat we daarbij het gehele scala van LinkedIn profiel, LinkedIn vacature search, LinkedIn netwerken, netwerken, CV, sollicitatiebrieven en training van sollicitatiegesprekken hebben verbeterd en getraind en met resultaat!

Belangrijkste kenmerken van Marleen daarbij zijn dat ze alert, attent en positief kritisch is. Haar oprechte interesse en vakmanschap maken dat ik het ultieme haalde uit mijn zelfreflectie. In al onze gesprekken liet Marleen mij in mijn waarde, maar zorgde duidelijk voor de noodzakelijke verandering.

Belangrijkste: Marleen haar kennis en warme introducties, hebben gezorgd dat ik meermaals op gesprek mocht komen en nu actief ben in een uitdagende en inspirerende Deep-tech startup, niet slecht voor een vijftigplusser. Marleen heeft mij mijn andere kant leren ontdekken.

Product owner/product marketing manager farmaceutische industrie

Ik heb Marleen ingeschakeld om te helpen duidelijker richting te geven aan mijn zoektocht naar een nieuwe baan. Vanwege de door mij recentelijk afgeronde Master en mede daardoor ontstane nieuwe ambities, leek het me gunstig om eens met een professionele carrière coach te sparren.

De gesprekken met Marleen hebben me naast zelfvertrouwen, veel concrete handvatten geboden om beter te zoeken naar potentiële werkgevers en om met hen in gesprek te gaan. 

Uiteindelijk doe je het zelf, maar het voelt als een enorme steun om een onafhankelijk persoon naast je te hebben staan die met je meekijkt en denkt. Vragen als “hoe kan ik mezelf het beste presenteren bij een potentiële werkgever met het oog op mijn ideale baan (zonder dat ik op alle vlakken de ervaring al in huis heb…)?” heb ik met Marleen besproken. Ze heeft naar aanleiding hiervan onder meer laten inzien hoe je beter kunt netwerken met een potentiële werkgever, waarbij je je niet zozeer als de sollicitant (die graag een baan wil) opstelt, maar als een gelijkwaardig persoon die gewoon interesse toont en benieuwd is of die baan goed zou aansluiten. Een heel andere invalshoek dus.

Marleen heeft mede omdat ze goed kan luisteren erg geholpen bij het beter kunnen duiden waar ik enthousiast van word en waar ik met mijn talenten waarschijnlijk goed tot mijn recht kom. Veel van mijn eigenschappen vind ik zo vanzelfsprekend dat ik ze vaak niet benoem in gesprekken met anderen, maar dat is natuurlijk zonde en dat weet zij naar boven te halen. Het biedt duidelijkheid over wie ik ben en welke meerwaarde ik te bieden heb. En dus ook zelfvertrouwen. Dingen die je zelf zo logisch vindt, zijn ineens toch eigenlijk best bijzonder. 

Al met al kan ik dus zeggen dat ik erg veel profijt heb gehad van de gesprekken met Marleen. Bijzonder hoe je in slechts een paar gesprekken zoveel verder kan komen.

Logistiek manager

“Marleen is een doortastende career consultant die me echt richting heeft gegeven. Naast haar professionaliteit vallen ook haar authenticiteit en haar Brabantse gezelligheid op; werken met Marleen is een verademing. Ik bedoel, het gaat toch om je loopbaan en dan is het prettig als je een goede bondgenoot hebt.”

Niet alleen heeft ze me aan het denken gezet over mijn personal branding, ze heeft me geholpen met mijn cv, met het verbeteren van mijn LinkedIn-profiel en me geadviseerd over mijn carrière-stappen. 

Net afgestudeerde master student

“Na slechts twee sessies met Marleen zag mijn CV er niet alleen veel beter uit, maar reflecteerde het ook veel beter waar ik als kandidaat voor stond en waar ik goed in was.

Ik merk dat bedrijven veel sneller interesse in mij tonen dan eerst, en dat zorgt er ook nog eens voor dat ik me er een stuk zelfverzekerder over voel. Daarbij wist Marleen een aantal netwerkgesprekken voor me te regelen, zodat ik direct na de sessies aan de slag kon.

De sessies hebben me een stuk meer zelfvertrouwen gegeven in sollicitaties, naast de enorme stappen die we met mijn CV hebben gemaakt. Ik vraag me ook ten zeerste af of ik zo ver was gekomen zonder Marleen’s hulp. Ik kan namelijk melden dat ik per 1 maart ga starten in een IT management traineeship bij Achmea. Een werkelijk prachtig aanbod, en daarnaast was het ook nog eens het bedrijf waar ik naar mijn gevoel de beste klik mee had

Ik zou het aan iedereen aanraden die aan het begin staat van zijn of haar zoektocht naar een fulltime baan!”

Klanten vertellen